![]() |
Kunsten
at ryge cigar |
|
Vedtægter
Links
|
Sådan
ryger man på en god cigar Det er en kunst at ryge på
en god cigar - det kræver en god del viden, erfaring og talent. En cigar
skal nydes med respekt på samme måde, som man nyder en god flaske vin. Den optimale nydelse opnås
kun, når man giver sig tid og koncentrerer sig om cigaren. Sådan tændes en god
cigar Fugt cigaren blidt med læberne,
før den klippes, så den ikke "flosser". Cigaren klippes midt på
"skulderen". Det vil sige ca. 2- Benyt altid en tændstik
til selve antændelsen. Lad cigaren rotere i hånden og sørg for at skabe
en glød, der antænder hele kanten af cigaren i en cirkel. Hele
brandfladen behøver ikke at være tændt. Undgå at berøre cigaren
med andet end selve flammen. Tag nu et par sug - gløden vil gradvist
brede sig til hele hovedfladen. Først nu er cigaren rigtig "i
gang". Sæt Dem tilbage og nyd
den fyldige smag samt aromaen, som kun naturen og godt håndværk har været
med til at skabe. Undgå under alle omstændigheder at inhalere. I takt med at cigaren ved
rygningen bliver kortere, ændres både smag og aroma, idet røgen
filtreres gennem resten af cigaren. Uanset faconen vil de fleste cigarer
have den optimale smagsfylde i de første 2/3 af deres længde. Mange
kendere ryger kun disse 2/3 og lægger herefter cigaren fra sig i askebægeret,
hvor den stille og roligt går ud. Husk: En cigar må
aldrig skoddes! Under rygningen bør De
også nyde, hvordan asken former sig. Lad aldrig asken blive længere end
2- |