Cigarens opbygning
 

Forside

Vedtægter

Referater

Links

Cigarens opbygning

Ryg med stil

Stemnings Billeder

 

 

 

Om hvordan en cigar er opbygget.

Cigaren kan opdeles i tre dele: indlæg, omblad og dæksblad, der hver især har sin vitale betydning for cigarens karakteristik.

Indlæg

Indlægget er - som navnet antyder - det inderste i cigaren, og benævnes ofte som cigarens hjerte.

Indlæg kan enten være "lange" eller "korte". Lange indlæg er tobaksblade, der ligger i hele cigarens længde. Korte indlæg, der typisk anvendes ved maskinfremstillede cigarer, er skåret, sammenpresset tobak.

Det lange indlæg er dyrere, men giver også cigaren en bedre forbrænding, da trækkanalerne bliver mere harmoniske. Den håndrullede cigar med det lange indlæg brænder typisk ved en lidt lavere temperatur end den maskinfremstillede med det korte indlæg.

Dette gør, at den håndrullede cigar har sin milde smag helt til sidste sug, mens den maskinfremstillede har en tendens til at blive skarpere og skarpere i smagen, jo længere der ryges på den.

En tydelig måde, hvormed man kan konstatere om en cigar har langt eller kort indlæg, er ved at kigge på asken. Har cigaren langt indlæg, vil den kunne holde asken længere.

Indlægget i en førsteklasses cigar består fra to til fem forskellige typer tobaksblade.

Omblad

Ombladet er det tobaksblad, der holder sammen på indlægget. Det er meget specielt blad, da det både skal være stærkt nok til at holde sammen på cigaren og samtidig have en smag, der komplimenterer indlægget og dæksbladet.

De af de mange kendetegn for en førsteklasses håndrullet cigar er at disse er ombladet et naturligt tobaksblad, mens ombladet i de maskinfremstillede cigarer er af homogeniseret tobak (faktisk papir lavet af tobak og cellulose).

Dæksblad

På mange måder er dæksbladet det vigtigste element i cigaren. Ikke alene giver det fra 30-60 % af cigarens endelige smag, men det er også ud fra dæksbladet at man får sit første indtryk af cigarens karakter.

I rygerens øjne er dæksbladet cigaren. Dæksbladets kvalitet, farven, åre tegningerne og aromaen giver rygeren et meget tydeligt indtryk af cigaren - selv før den tændes. Hvis dæksbladet ikke er tiltalende, vælger rygeren en anden cigar. Dette er en af grundene til at gode dæksblade er meget dyre.