14. Sept. 2012 hos Carsten Torp
 

Forside

Vedtægter

Referater

Links
 

VÆRT:
Carsten Torp

DELTAGERE:
Jesper, Brian V.,  Brian R., Carsten T., Jacob, og Niels

Afbud: Carsten Trangeled (mindre cykel uheld!) og Søren (for sent)

  

Vi mødtes alle rettidigt kl. 18 og der blev traditionen tro nydt et par øl og lidt at ryge på. Carsten fortalte lidt om aftenens tema der igen ville stå i støvlelandets tegn. Vi var alle enige om at en succes altid må gentage sig, så forventningerne og humøret var højt.

MENU: 

Forret: Ingen!

Hovedret: Lasagne og en caprese (en tomatsalat med tomat, bøf mozzarella, olie og basilikum) 

Hertil blev drukket en rødvin, Sangiovese di Toscana. 

En god og kraftig vin som stod godt til den, efter Brian Rasmussens mening, lidt stærke lasagne.

 

Dessert: Naturligvis hjemmelavet Tiramisu 

Hertil et glas Marsala Superiore, Garibaldi Dolce. 

En Italiensk hedvin som mange italienere selv bruger som ingrediens i deres tiramisu.

 

FORLØB:       

Der blev som altid skålet for lidt af hvert: Carsten Torp for gennemført triatlon, Jacob for at have anskaffet motionscykler til ham og fruen og for at have lært at drikke kaffe uden sukker. Niels var stolt af at have taget 3 kilo på på en enkelt uge. Lidt i den anden grøft så skålede Brian V for at have tabt sig 18 kilo siden Januar.

Efter maden var det tid til aftenens underholdning. Der skulle leges med træpinde og skumfiduser imens Carsten fik ryddet af efter maden. Der blev inddelt i to hold hvor opgaven i sin enkelthed gik ud på at lave den højeste selvbærende konstruktion kun ved hjælp af de udleverede ”materialer”. Jacob og Jesper var meget målrettede fra start og vandt udfordringen imens der gik hygge i den på det andet hold.
Herefter var det tid til kaffe/espresso og det som aftenen egentlig handlede om. De to cognac og den ene cigar.

 

Begge aftenens cognac var fra Grande Champagne og fra samme producent. I hjertet af området Grande Champagne har familien Séguinot lavet sin cognac siden 1850. Jorden her er næsten ren, hvid kalk – det bedste til cognac.
Husets cognac er hverken tilsat farve eller karamel og den har fået sin smukke farve ved lagring i mange år. Først i små og siden i store egetræsfade. Anmeldernes beskrivelse er ”Intens, overdådig bouquet vælder op i næsen; smagen er tør men blød, fyldig og med en meget lang, dvælende og utrolig elegant smag”.
Huset laver 4 forskellig cognac som alle har tradition for at ligge længe på fade. Væsentlig længere end andre.

VSOP: lagret i 8-10 år
Réserve: lagret i 10-14 år
XO: lagret i 17-40 år
Age Inconnu: lagret i 30-80 år.

 

Cognac I : Cognac du Manoir Réserve. 

Meningerne var delte men alt i alt var det en cognac vi alle ku li. ”moden, fyldig i næsen, dejlig rund og med flot farve, lettere sprittet, smag af tørv, nødder og frugt” var nogle af kommentarerne. Selvom producenten ikke har tilsat karamel, var vi flere der godt kunne smage karamellen.

Vurderingen før pris var på 4,3. Prisen blev skudt til at ligge mellem 455 – 650 kr. Cognacen kostede 399,- og efter oplysning af pris steg vurderingen til 4,6. 

Pris: kr. 399,-

 

Cognac II : Cognac du Manoir Age Inconnu* 

*Hvilket betyder alder ukendt. 

Der var ikke tvivl om at det var en bedre cognac. Kommentarerne var blandt andet ”kraftig nød, let sødme, dejlig rund, elegant og diskret med flot farve og god smag”. 

Cognacen fik store roser med på vejen og blev sammenlignet med Pierre Ferrand Abel og med Gourry de Chadeville XO. Cognac som begge har ligget i den absolut høje ende af vores skala.


Vurderingen før pris lå på et rent 5 tal og prisen blev skudt til at ligge mellem 1095 – 1985. Begejstringen var stor da prisen på ”kun” 899,- blev oplyst. Herefter steg vurderingen til 5,8. 

Pris: kr. 899,-

 

 

Aftens Cigar : "Toscano Classico" en cigar fra Toscana. 

Historien om Toscano cigarerne går ca. 200 år tilbage hvor et parti Kentucky tobak havde stået ude i regnet og fået fugt. Ejerne af den tobak ville ikke smide det ud, så tobakken blev derfor forsøgt tørret. Efterfølgende blev der rullet cigarer af den ildelugtende og gærede tobak. Det er ikke til at tro, men den tradition har de nu videreført i 200 år og Toscano cigarerne lugter stadig ildelugtende og af amoniak. Rygtet siger at cigaren gør kvinderne rædselsslagne og italenerne kalder den selv for ”Maledetto Toscano” hvilket frit oversat betyder noget i retning af ”den forbandede cigar”.
Italienerne har den mærkelig ide med at knække deres cigarer på midten. Derfor leveres Toscano cigarerene afklippede i begge ender. En hel cigar hedder Toscano og en halv cigar hedder Toscana.

Den cigar der blev røget var en Toscano Classico. En cigar der har historie helt tilbage fra 1930.
Dens styrke ligger på 4/5 og den har lagret i 6 måneder. Ringen er på 34.

Lad mig skrive det som det er. Det var mildest talt en lortecigar. Kommentarerne var heller ikke for gode og cigaren blev beskrevet til at lugte af sur hest og MEGET af amoniak. 

 

Før pris lød vurderingen på 1,1 og prisen blev gættet til at ligge mellem 12-17,50. Cigaren har kostet ca. 34 kr. ex. fragt og levering. Efter oplysning om prisen faldt vurderingen til 1,0.

Pris: 34kr. ,-

Der blev grinet meget og vi var alle enige om at det var sjovt at prøve. Meningen med CoCi er jo netop at smage en masse forskelligt. En cigar der er klippet fra fabrikken er egentlig ikke en cigar men en cerut. Et felt hvor det kun er Niels der har ekspertisen. Han fortalte os andre at hvis man sidder med cerut hatten på er det faktisk en acceptabel cerut. Det var sjovt at få den vinkel på det også.

Aftenen sluttede vanligt tro med øl til dem der havde lyst.

Tak til Carsten Torp for en hyggelig samling.


Vi ses næste gang d. 16. nov. 2012 hos Brian Rasmussen i Tune.