17. Marts 2011 hos Brian Vesterager
 

Forside

Vedtægter

Referater

Links
 

VÆRT:
Brian Vesterager

DELTAGERE:
 Brian V, Carsten Juul, Carsten T. Niels, Søren, Jesper, Jacob, Brian

Afbud:
Ingen dejligt at vi endnu en gang var fuldtallige.

 

Generalforsamling:

Referat af Coci Generalforsamling d. 17/3 2011.

Næstformanden bød velkommende og de fremmødte kunne konstanter at, indkaldelsen til generalforsamlingen var sket rettidigt og kunne her med erklære generalforsamlingen for gyldigt og beslutnings dygtigt.
På grund af Coci's 10 jubilæum havde Næstformanden valgt det skulle fejeres med champagne. 


1. Formandens beretning
1.Godaften de herrer og velkommen til vores generalforsamling 2011.

2. Endnu et år er gået siden vores sidste generalforsamling og efter min mening har det været et godt år. Vi har i 2010 haft samlinger hos Jacob, Niels, mig selv og hos Brian V. Det har været nogle hyggelige samlinger, hvor vi har fået smagt på lidt af hvert. Både godt og skidt. Det vil jeg komme tilbage til senere.


3. Lad mig prøve at gå et års tid tilbage til vores sidste generalforsamling. Ingen havde set det komme, ikke engang mig selv, men det skulle vise sig at der skulle være kampvalg om formandsposten. Jeg blev enstemmigt valgt og jeg takker jer alle for tilliden. Jeg lovede at der i 2010 ville komme nye tiltag til klubben. Derfor har vi sidste år for første gang i klubbens historie haft besøg af en foredragsholder. Jesper Borgstrøm fra Borgstrøm Vinhandel holdt et rigtigt godt foredrag for os om Cognac med tilhørende cognacsmagning. 


4. Klubben holder i år 10 års jubilæum og nogle af jer kan se tilbage på mange år med masser af cognac og cigarer. Der er i årenes løb smagt mere end godt 45 forskellige cognac til en pris på ca. 50000kr. Dertil skal så lægges de flasker som en smagt mere end en gang. Der er smagt på over 30 forskellige cigarer til en gennemsnitspris på godt 100 kr. Dette viser at vi er en seriøs klub som ikke er bange for at prøve noget nyt.

5. Vi er en sund klub med god økonomi og et godt værdigrundlag. Nu har vi set tilbage på de sidste 10 år, men vi skal også se frem. Vi har de sidste 2 år sagt farvel til 2 medlemmer og den tendens skal vi have stoppet. Det har tidligere været debatteret om vores samlinger var for kedelige. Har der manglet noget ”faglighed” I vores vedtægter står at vores formål er at få en dybere indsigt i disse pragtfulde nydelsesmidler, cognac og cigar. Som tidligere nævnt har vi sidste år haft cognacsmagning samt foredrag. Sådanne tiltag hæver klubben et niveau eller to. Og det syns jeg er vigtigt. Vigtigt for at vi alle kan bibeholde interessen for klubben.

6. Jeg skal derfor opfordre jer til at lægge hovedet i blød, så vi i fremtiden kan holde lign arrangementer i form af smagninger eller foredrag.
7. Tak for et godt år som er gået og jeg vil på bestyrelsens vegne ønske os alle og klubben tillykke med de første 10 år.
8. Til slut vil jeg sige tak til Camilla, som har sagt ja til at lave en dejlig 5 retters middag til os i aften og naturligvis tak til Brian for, at han vil holde årets generalforsamling i hans beskedne og ydmyg sommerhus.
9. Skål og velkommen

2. Økonomi
a. Kassere oplyste at beholdninger d.d. var 6.985,- som svare til ca. 2 samlinger og Coci var solvente.

3. Valg
a. Humidor Manager
i. Brian Vestager var på genvalg og opstillet igen. Brian blev genvalgt

b. WebMaster
i. Jacob var på genvalg og opstillet igen. Jacob blev genvalgt

c. Kasser
i. Jesper Lundström var på genvalg og opstillet igen. Jesper blev genvalgt

d. Næst Formand
i. Brian var på genvalg og opstillet igen. Brian blev genvalgt

e. Formand
i. Carsten Torp var på genvalg og opstillet igen. Den tidligere formand Søren Kaiholm stille op som modkandidat
ii. De to kandidater afholdt hver en valgtale. Derefter blev ved håndsopretning Søren Kaiholm valgt til ny formand med 3 stemmer for, 2 stemmer for Carsten Torp og 3 rakte ikke hånden op.
iii. Den nye formand takkede for valget

4. Indkommende forslag
Carsten J.T. ændringsforslag til beslutning af §4 vedr. overskridelse af budget til en samling. Forslaget blev en lang diskussion trukket tilbage af Carsten.

5. Div.
a. Her blev diskuteret hvordan der blev givet karakter til de Cognac og cigar der blev smagt 
b. Flere tallet vurderet prisen ud fra hvad vi troede cognac og cigar kostede og ikke hvad ville vi ville gi. Det blev besluttet, at der skulle findes en fælles vurderings grundlag.
c. Cocis vedtægter trænger til en gennemgang og Jesper Lungström på tog sig opgaven.
d. Evt. gæster til en samling skal godkendes

MENU:   

Aftenens 5 retter menu bestod af:

Starter: 

Salte snacks bestående af pesto med soltørrede tomater, pikant ost med kapers og bruschetta toppings. Hertil en sidecar af cognac og cointreau.

C:\Users\Carsten\Documents\Cico referat\Hvid Vin.jpg

Forret

Laksesalat, rejedip og salat med røget sild

Her til blev serveret en Queens Bay Marlborough Sauv. Blanc, Druesorter: Sauvignon Blanc Årgang: 2008

Mellem ret:

Fennikelsalat med brøndkarse.

Hovedret

Kalvefilet med gedeostesauce, kartoffelterrin og cherrytomatsalat.

Her til blev serveret 2 rødvine først en Valpolicella Classico Superiore Ripasso, Soraighe, 2006 Casa Vinicola Bennati 

Ripasso laves ligesom Amarone kun i topårgange. I årgang 2006 er en ret god årgang.Corvina er hoveddruen og sammen med Molinara og Rodinella giver det bløde og runde vine. Druerne afstilkes inden presningen, hvorved man undgår den aggressive syre fra stilkene. Druerne til Ripasso er fra familiens bedste marker. Først laves en Vapolicella Superiore Classico på normal vi. Efter gæringen af Amaronen hældes så Vapolicellaen på de endnu varme gærrester. Disse indeholder endnu en delvis ugæret druesukker, hvorved en ny gæring starter – Ripasso navnet hentyder hertil. Ripassoen får herved Amaronekarakter. Efter gæring lagres vinen 12 til 18 måneder ført på store, derefter på små egefade, og herefter endnu 6 måneder på flaske inden vinen sættes til salg.
Ripasso har en dyb, mørk rubinrød farve, en fin, intens og lang duft. I smagen har vinen en stor krop, den er fløjlsblød og meget velbalanceret med lang eftersmag med toner af svesker, vanilje, skovbund og mørke bær. Det er en næsten moden vin, der kan drikkes nu, men som også kan gemmes nogle år. Drik den til fyldige retter. 


DEREFTER EN IL BEGHINO ROSSO VERONESE 2008

En vin som i foregående 3 årgange er revet væk, så nu er det 2008. Vinen er stadig suveræn. og bærer de træk der har gjort super efterspurgt. 

Selvom vinfirmaet Zeni daterer sig tilbage til 1870, så betyder fremtiden langt mere for Fausto Zeni end fortiden. Han vil ikke være kendt for sin historie, men for sine vine. Og netop denne passion for det perfekte fornemmer man tydeligt, når man nyder Il Beghino Rosso Veronese. 

Druerne bliver dyrket i hjertet af Verona området. Den karismatiske Fausto Zeni besluttede i slutningen af 90´erne at producere denne "Super Veneto", som ikke må kaldes Ripasso fordi han bevidst har valgt ikke at følge reglerne for en Ripasso. Det er nemlig kvaliteten og ikke betegnelsen der betyder noget for ham. Men i en blindsmagning vil mange gætte vinen til at være en Amarone eller en Super-Ripasso. 

Hovedingrediensen er da også "Amarone-druen" Corvina, som er blandet med Cabernet Sauvignon og Merlot. Druerne er dyrket i vulkanjord, som giver en særpræget smag (terroir) og er med til at give den en meget intens smag. 

Il Beghino er lagret ca. 18 måneder på store og små fade. En rendyrket vinbombe fra "Amarone-land" .

 

C:\Users\Carsten\Documents\Cico referat\RIPASSO-ok01.jpg

C:\Users\Carsten\Documents\Cico referat\Rød 2.jpg

Dessert:   

Kage med mandel og kokos.

Burmester blev grundlagt i 1750 og er således et af de ældste portvinshuse. Burmester har altid stået for traditionel portvinsfremstilling, men eksperimenterer også med moderne produktionsmetoder. I 2005 blev Burmester en del af Sogevinus Fine Wines, som har som sit mål være en førende aktør inden for portvin og bordvin. Koncernen ejer i dag 5 forskellige portvinshuse, hvoraf Burmester kvalitetsmæssigt er spydspidsen. Ejerskabet af netop disse 5 portvinshuse gør Sogevinus Fine Wines til markedsledende inden for Tawny-typen, en position som man via nye investeringer vil søge at udbygge. 
Portvin kan overordnet set opdeles i 2 typer; ruby og tawny. Ruby-typen, som også inkluderer vintage og late bottled vintage, tilbringer for portvin relativt kort tid på fad. Efter aftapning på flasken er ruby og late bottled vintage drikkeklar, mens vintage udvikler sig ved flaskelagring og har et langt lagringspotentiale. Ruby, som betyder rød, er opkaldt efter typens farve, som dog for late bottled vintage og vintage snarere er violet, når vinene er unge. Tawny-typen, som også inkluderer almindelig tawny, tawny med alderbetegnelse - 10, 20, 30 eller 40 år og Colheita, betegnes også som fadlagret port, idet den ligger på fad indtil den skal bruges. Hvor Tawny er en blanding af flere forskellige årgange, er Colheita en årgangstawny som kun laves i de bedste år. En Colheita lagrer minimum 7 år på fad og bærer altid 2 årstal, høstår og tappeår. Tawny, som betyder læder, er opkaldt efter den brungyldne farve, som portvinen får af den lange fadlagring. Smagsmæssigt er portvin af tawny-typen karakteriseret ved tørrede nødder og frugt (svesker, rosiner, figen), marcipan, karamel, kaffe, chokolade og puddersukker, men med årene bliver aromaerne mere koncentrerede. Portvine af tawny-typen vinder ikke nævneværdigt ved flaskelagring og nydes bedst inden for 10-20 år fra tappeåret. 
Burmester Colheita har et flot ravgyldent mørkt skær. Den har en lang, fyldig og kompleks eftersmag af hasselnødder, svesker, der går over i en olieret og elegant struktur. Til alle, der ønsker at forkæle sig selv - eller andre. Colheita besidder sødme, syre og elegance, der gør den velegnet som en kølig aperitif, som ledsager til selv de sødeste desserter herunder det meste juleknas, ost eller som meditationsvin. 

Samt en dessertvin Alasia Moscato D'Asti

Alasia
At man hos Araldica har ambitioner om at producere god vin, vidner knopskydningen i 1994 om, hvor man introducerede husets ene prestigemærke, Alasia.
Ud over en investering i "state of the art" udstyr til kælderen; bl.a. et aftapningsanlæg med en årlig kapacitet på 20 millioner flasker, allierede man sig med to "flyvende" ønologer Matt Thompson, New Zealand og Martin Shaw, Australien der har sat deres tydelige præg på Alasias vine. 
Druerne til de vine, der bliver markedsført under mærket Alasia, stammer i dag fra Araldicas fastemedlemmer. Produktionen er koncentreret om klassiske piemontesiske druer som Barbera, Cortese og Moscato. Desuden bliver der også produceret Chardonnay. Fælles for hele produktionen er, at der er et særdeles godt forhold mellem pris og kvalitet. 

Denne Muscato egner sig fortræffelig som terassevin på en varm sommerdag eller til lette frugtdesserter, mandel/kransekage. 

C:\Users\Carsten\Documents\Cico referat\Portvin.gif

FORLØB:       

Vi ankom alle rettidigt i Brian’s sommerhuset i Vejby. Her var der var gjort klar i sofaen med diverse øl, lidt snaks og en Cohiba minicigar. I baggrunden kunne Carsten kone Camilla betragtes med at tilberede aftens 5 rette menu.
Først blev den årlige generalforsamling afholdt. Se referat 


Herefter gik vi til bords, se menu ovenfor

En fantastiske 5 rettes menu blev serveret, dog var skuffelsen tydelige for Brian V med den megen salat.
Der var diverse skåle:
Jesper L: Havde bestået sin eksamen og kan nu kaldes beskikket Advokat
Niels: Har modtaget skødet på sit sommerhus, samt skal ha 11.000 tilbage i skat
Brian R.: Har lært hvordan man står på en ski
Jacob: Har valgt ny bank som øger hans genspredning og han er blevet færdigt med loftet der hjemme.

Carsten Torp havde 3 arrangeret underholdning under middagen 2 pragtfulde historier og en tankevækkende konkurrence om spørgsmål til resultater af vores vurderinger ved de tidligere samlinger. Ud af 8 spørgsmål plus underspørgsmål, som vi fik stillet var det kun Søren og Jesper J som fik 3 rigtige alle os andre havde kun 1 rigtigt. Tanken vækkende hvor hurtig ting forsvinder i tågerne.
Kaffen blev indtaget tilbagelænet i sofaen og de medbragte cigar samt rester af cognac fra de sidste samlinger blev nydt hertil og aftens herre samtaler blev indledt 

Grundet klubbens jubilæum var der intet til bedømmelse denne aften.


AFTENENS HØJDE PUNKT

 Tak for en rigtig god aften og tak til Brian for et godt arrangement.

Vi ses næste gang d. 27. maj 2011 i Hillerød hos Carsten Trangeled.