21. November 2008 hos Thomas Møller
 

Forside

Vedtægter

Referater

Links
 

VÆRT:
Thomas Møller

DELTAGERE:
Niels, Jacob, Jesper F., Søren, Thomas, Carsten, Jesper Lj., Brian V. og Brian R.

Afbud:
0

MENU:   

Hovedret:    

Pølser, brød, ketchup (Beauvais), sød og stærk sennep, rå og ristede løg, samt syltede agurker.

           

Dessert:   

Vores vært havde fundet penge nok til at supplere hovedretten med is til dessert, der var ikke råd til regnbueis – så vi måtte nøjes med vaniljeis.

Til isen fik vi vafler og der diskedes op med vores gamle portvinskending, Martinez. – og vort nyeste medlem bidrog med ”fine cigars”

(Zino Platinum XS) før vi gik videre til aftenens højdepunkt.

   

FORLØB:  

Årets sidste samling løb af stablen hos Thomas Møller. De fleste af os havde, med rette, skruet forventningerne til denne samling en smule, da hr. Møller havde lovet, at denne samling ville blive i en klasse for sig selv.  

Før middagen blev vi budt på velkomstdrinks (julebryg). Og middagen var da også i en klasse for sig. Der var desuden frit valg mellem julebryg og vin (merlot) til maden.

Middagen forløb uden voldsomt mange skåle og jeg anede en vis utilfredshed med valget af ketchupmærke. Lidt gode nyheder var der dog

(i det følgende blot et udpluk), idet Niels kunne berette, at han havde fået sin gamle sekretær tilbage, Søren havde været heldig (eller dygtig) med en større kunde, Jacob var blevet valgt som tillidsmand, havde købt ny bil og havde overlevet 8 uger facaderenovering og Jesper F havde fået ny carport samt skur.

Vi diskuterede datoen for vores kommende møde og nåede til enighed om datoen den.27. februar 2009. Da undertegnede har domicil i de af svensken besatte områder, luftedes idéen om at arrangere fælleskørsel til det skånske.  

Det var desuden oppe at vende, om hvorvidt det på nuværende tidspunkt ville være hensigtsmæssigt at udvide medlemsskaren med et ekstra medlem. Flere medlemmer advokerede for, at det ville være rart med et nyt medlem (omtalt som nyt blod). Men da det ikke er noget mål i sig selv at udvide medlemstallet og da det ikke var alle, der følte, at der ville være plads nok i hjemmet til 10-personers COCI-aftener, nåede vi den konklusion, at en udvidelse må vente nogen tid endnu.

Undertegnede var nok ikke ene om at have skruet sine forventninger til den følgende cigar og cognac en anelse op efter dette traktement.

 

Hr. Møller havde fundet frem til en ganske aldrende cognac, vist nok den første vi har fået, der er ældre end Niels.

Om den følgende prisvurdering var helt ufarvet af det noget moderate hovedmåltid, skal jeg ikke gøre mig klog på, men vores følgende prismæssige vurderinger af såvel cognac som cigar var blandt de højeste i klubbens historie.

 

 
COGNAC I:
 Debriac Fransac, en vintage fra 1937 tappet i år 2000 holdt 49 %

Cognacen blev med en enkelt undtagelse modtaget med begejstring. Den blev beskrevet som krydret med en nærmest blomsteragtig smag, god

duft, flotte gardiner.

Der var ingen tvivl, at det var dyre dråber, der serveredes (vurderinger fra 1150,- til 2495,-). Den gennemsnitlige prisvurdering endte på 2028,-

med karakteren før prisoplysningen på 4,8. den faktiske pris på 2499 og da et enkelt medlem herefter justerede karakteren et hak ned, endte

den samlede karakter på 4,7.

Pris: 2499,- kr.

 

 

 

CIGAR I: Partegas de Luxe (tube-udgaven). 

Cigaren blev bedømt som kraftigt smagende uden dog at være krydret, der var udbredt enighed om at trækket til at begynde med var perfekt,

men desværre blev den kraftige sag gradvis sværere og sværere at ryge (om det skyldes nedsat lungefunktion eller dårlig rulning vides ikke).

Partegas-cigaren skudt til at koste mellem 90,- (Niels) og 210,- (Brian), fik en før-pris karakter på 4,5 og en gennemsnitsprisvurdering på 137,-;

men efter hr Møller kunne røbe, at den faktiske pris var sølle 58,- endte vurderingen på 4,8.

Pris: 58,- kr.

 

Tak for en hyggelig aften, og håber at alle er kommet vel ind i det nye år 

Se flere Stemnings billeder her